La música del vi

Maig 24, 2012 in Noticies

Envoltats d’un entorn idoni, la Casa Llotja de Mar de Barcelona, i a pocs metres de la seva seu central, Vila Viniteca va oferir el passat 26 de març la setena entrega d’un dels esdeveniments més interessants del panorama nacional vinícola: La música del vi.
Amb més de mil referències, de 140 cellers procedents de 32 denominacions espanyoles i 22 internacionals els números parlen per si sols.

A la màgia de poder arribar a tastar vins que estan fora de l’abast de la majoria de butxaques ha de sumarse el feeling que aporta tenir els mateixos cellerers servint el seu vi i presentant les seves noves anyades o els seus nous projectes.

Però encara més gran i més important és l’acte social en si d’aquest esdeveniment ja que el poder de convocatòria va ser espectacular: més 3000 professionals, cellerers, viticultors, empresaris, distribuïdors, sommeliers, enòlegs i fins i tot algun que altre enochalado es van donar cita per donar compte de l’extensa selecció del catàleg de Vila Viniteca.

Envoltats del glamour d’algunes de les personalitats assistents, acompanyats de diverses aglomeracions quan s’obrien algunes de les ampolles top, es van destapar embolicats en banys de multituds Pingus, Ermita, Termanthia, Sala …

És un genuí plaer tastar vins que estimes amb qui els crea, apareix un feeling molt especial que amb prou feines dura uns segons, fins que un altre tastador reclama la seva atenció. D’aquesta manera pots arribar a comprendre més sobre un vi, coneixent qui i com ho fa, vivint en directe la seva passió, deixant-te seduir per l’essència del vi.

Menció especial a la més que interessant exposició i tast de formatges que ha servit de menjar de molts comensals de l’esdeveniment, que començaven a reclamar a crits alguna cosa que s’assegués l’estómac. Una selecció molt acurada de grans formatges, que a causa de la fam amb què molts arribaven fins a ella potser no va ser apreciada com s’havia.

Finalment, preciosa el tast de conyacs i brandys que es podia realitzar de forma més o menys improvisada a la plaça central de la Llotja, unes joies que van brillar poc davant l’aclaparadora música del vi, però que van ser un detall a tenir en compte.