Descobrint la Mediterrània: Submarinisme

Juny 11, 2012 in Noticies

Com el nostre nom indica, Ambrosia Mediterrània neix a la Mediterrània, un mar que banya les costes en què vam créixer i al qual rendim homenatge en agraïment a la cultura i gastronomia que ens ha brindat, ja que la coneguda dieta mediterrània prové precisament d’aquí, del nostre mar.

En llegir la paraula submarinisme algú potser es pregunti Què faran, cuinar sota l’aigua? Doncs res semblant, i tampoc anem a pescar el que després cuinarem. Senzillament hem decidit acostar-nos a conèixer una mica més la mar Mediterrània, i que millor manera que submergir-se en les seves aigües i contemplar la natura que es desenvolupa en elles i de la qual ens alimentem.

Per aquesta aventura hem comptat amb l’ajuda dels nostres amics de Dossotaigua, un centre de Busseig situat a Platja d’Aro (Girona) els instructors ens van fer sentir com a casa i gaudir de la primera immersió amb tranquil · litat i sentint-nos segurs.

Us recomanem, si teniu ocasió, que proveu encara que només sigui una vegada a la vida l’experiència de bussejar al Mediterrani. Us sorprendrà veure el ric i interessant que és el nostre mar i la multitud de peixos que es poden veure a pocs metres de la costa.

Nosaltres vam poder veure desde llenguados i llobarros fins a una estrella de mar gegantina, per no parlar de la infinitat d’eriçons de mar que poblen les roques submarines de la Costa Brava.

Està molt de moda la frase “som el que mengem” i no li falta raó.

Cada vegada busquem més la qualitat en els productes dels que ens alimentem: verdures orgàniques, ous de corral, carn d’animals alimentats amb vegetació en comptes de amb pinsos compostos, i poc a poc es van desenvolupant noves normatives per garantir la qualitat d’aquests aliments, i s’insta els productors a complir-les.

No obstant això, en el cas del mar, si que està en mà de tots cuidar-lo.Tots els que vivim prop de la costa, o els que visitem les platges en vacances, tenim l’oportunitat de contribuir a que el mar estigui en bon estat i amb això a que el peix que consumim no hagi hagut de viure entre escombraries.

El mar és immens i no podem veure el seu interior amb la mateixa facilitat amb què veiem una granja d’animals des de la carretera, pel que de vegades ens oblidem del gran ecosistema que conté, i creiem que veure’l en directe és una gran manera de conscienciar-se .

Us deixem amb unes imatges submarines en les quals es pot veure una Palaia Bruixa (o Gall de Sant Pere) captat pels bussejadors de Dossotaigua a Platja d’Aro.