De Tasts amb caves de més de 10 anys

Juliol 5, 2012 in Noticies

Ahir a la tarda, aprofitant que en aquests dies es celebra a Vilafranca del Penedès el festival de Vijazz, l’Associació de Sommeliers del Penedès va organitzar un tast a cegues espectacular, amb caves de més de 10 anys de guarda. A més a més un cop acabat el tast a cegues, cada un dels elaboradors presents va poder explicar de primera mà com havien creat el seu cava.

El tast es va organitzar en una sala dels cellers Pinord, on ens vam ajuntar uns 40 professionals del sector i vam poder xerrar amb tots els elaboradors i compartir sensacions. Durant el tast va regnar un silenci ple de grans emocions, en l’ambient es respirava la sensació d’estar vivint un tast únic.

Els 9 caves tastats van estar a un gran nivell, tots amb una personalitat clara i ben definida. Des dels que mantenien els aromes fruitals en harmonia amb els aromes de pastisseria típics dels vins escumosos de mètode tradicional, fins els que mostraven uns espectaculars aromes d’evolució plens de torrats infinits. La longevitat que van mostrar tots els caves del tast deixa ben clar el gran potencial de guarda que poden arribar a tenir.

Vam tenir la sort de poder gaudir de: Clos Nostre Senyor 2002 de caves Mestres, Gran Reserva 2002 de Rimarts, Celler Batlle 2002 de Gramona, Reserva Propietat 2002 de les caves Oriol Rosell, Reserva particular 2002 de Recaredo, Gran Reserva 2000 de caves Duran, Antonia Marrugat 1998 de caves Pinord, Gran Reserva 1999 d’Agustí Torelló, Reserva Personal 1999 de Raventós i Blanc.

Destaquem tots i cada un dels caves que vam tastar, cadascun amb les seves característiques i les seves personalitats. Mostrant la gran gamma de possibilitats i de potencial dels caves de gran reserva. Volem des d’aquí agrair als organitzadors el permetre’ns gaudir d’aquesta magnífica tast i als elaboradors pel treball realitzat i per mostrar-nos amb cura les seves creacions.