Concurs del millor Sommelier Català del 2012

Juny 7, 2012 in Noticies

NOTA DE PREMSA

Sergi Figueras, sommelier del restaurant Bravo 24 és proclama guanyador del concurs “Millor Sommelier Català 2012″

19 participants és disputin la final en un examen escrit Durant el matí d’ahir al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

 

 

El Passat 4 juny, és va celebra al marc de Palau de Congressos de Tarragona la final del concurs “Millor Sommelier de Catalunya 2012″.
Amb una participació d’19 candidats de les quatre províncies catalanes, els sommeliers varen realitzar una primera prova amb 30 preguntes.
Les preguntes d’aquesta edició varen ser molt variades, formatges, destil.lats, geografia vinícola, varietats, etc.
D’aquesta prova varen sortir 3 finalistes, en Sergi Figueres, en Toni Lara i l ‘Héctor Angulo.

A les 17:30 hores i despres d’un sorteig per saber-ne els Posició de cada un els socios, Els finalistes varen realitzar els Proves oficials de qualsevol final a nivell mundial.

Prova 1: Descripció de producte (tast comentat de dos vins).

Prova 2: Identificació de producte (identificar 5 productes dient el nom, procedència, etc).

Prova 3: Maridatge, (a partir d’una carta de restaurant gastronòmic l’concursants havíen d’oferir aigües, Aperitius, vins, Destil · lats, cafès, infusions, etc … atenen a cadascun dels plats).

Prova 4: Carta errònia. El concursant havia d’assenyalar a partir d’una carta de vins que se’ls i lliurament, aquells errors relacionats amb l’anyada, procedència, celler, errors ortogràfics, etc … que poguessin o no Tenir cadascuna de les Referències .

Prova 5: Decantació, Davant del jurat (i tota la sala) el concursant havia d’oferir, obrir, decantar i servir un vi, observa’n Totes els normes de protocol i Servei que un gran sommelier ha de coneixer i practicar.

 

A la finalització del servei acte i Després de la deliberació del jurat és varen lliurar el Següents premis:

Finalistes: Toni Lara, del Restaurant “l’Estel de la Mercè” de Lleida i Hèctor Angulo Sommelier de Vila Viniteca de Barcelona.

Guanyador: Sergi Figueras, Sommelier del restaurant Bravo 24 de Barcelona (Hotel W). En Sergi ja Compta AMB l’experiència en concursos d’alt nivell. L’any Passat va assolir la Segona plaça en el concurs “Millor Sommelier Espanyol 2011″, celebrat en el marc de congrés Sant Sebastià Gastronomika 2011.