Cava Berdié. De la passió d’un pare al somni de 3 germans.

Juny 25, 2012 in Noticies

Tot comença amb la passió d’un pare, Robert Jovani Mor, que decideix a l’any 2000 adquirir el petit celler Berdié, empès per la passió al cava. Aquesta passió, vista dia a dia pels seus fills es convertiex per a ells en un somni fet realitat quan a l’any 2006, quan el pare marxa a experimentar en vins al priorat. I tots tres, el Sergi, la Montsa i el Robert, accepten el repte i agafen el testimoni.

Amb molt feina, canvis i esforç, comencen a comercialitzar el Cava Berdié durant tot l’any, ensenyant-nos que hi ha una altra manera de veure el mon, on els somnis es poden fer realitat si lluites per ells.

Son un celler jove, vital i ple d’entusiasme, que ha decidit especialitzarse en l’elaboració i la criança de cava, amb molt bon criteri. Tenen 7 hectàrees de vinya al voltant del seu celler, amb totes les varietats amb les que treballen, però a més a més part del vi base que utilitzen el busquen per tot el Penedès. L’enòleg Pere Campos juntament amb el pare i els tres germans, fan el grup de tast que decideix entre una cinquantena de vins base quins són els més adients per fer els cupatges dels seus caves.

De la varietat de caves que tenen és dificil destacar-ne només un per que tots els seus caves estan molt ben pensats, creats per a un tipus d’ambient o de necesitat. Si busquem una estona divertida amb amics, sense preocupacions, el cava Rupestre de Berdié seria el nostre cava, si en canvi volem un moment íntim el seu cava Gran Reserva es perfecte per meditar, si volem maridatges atrevits i vitals,  Amor i Rosa, dos caves magnífics i amb molta personalitat, abarquen un ventall de posibilitats impresionant desde el menjar japonés passant per anxoves o picants fins arribar als ibèrics i la caça.

Per triar i escollir, us recomanem que els aneu a visitar, i que visqueu L’Experiència Sensorial que és la visita a la seva bodega, Montsa Jovani us guiarà per un viatge dins del mon Berdié, ple de passió i cava. On us explicaran el per què de cada un dels seus caves, jugareu amb els sentits, experimentareu amb olors, textures i sabors, per acabar sentint com a vostre les il.lusions i la magia que envolta la porta al penedès que és la cava Berdié.

A més aquest Celler té un valor afegit a nivell social, sota la iniciativa de 5 caves per 5 projectes solidaris, destinen el 7% de les vendes fetes per internet, telèfon o al propi celler de 5 caves a 5 projectes solidaris i/o responsables.

Us deixem aquí l’enllaç a la galeria de fotos de la nostra visita!